Sensor hygiëne - H.O. Industries

Ga naar de inhoud
Waarom sensor hygiëne producten
Hygienisch
Het gevaar van bacterien en virussen

Sensor producten van H.O. Industries beschermen u tegen overdracht.
AQUASENSOR electronische kranen werken zonder aanraking en beschermen de gebruiker tegen overdracht van bacteriën en virussen door contactbesmetting.
Doordat kranen met vieze handen worden opengedraaid, zitten de knoppen vol bacteriën. Bij het dichtdraaien van de kraan worden de handen direct weer besmet.
Zo gaan bacillen als campylobacter, salmonella en listeria letterlijk van hand tot hand. Deze bacteriën kunnen leiden tot voedselvergiftiging of voedselinfecties. Dat kruisbesmetting via waterkranen plaatsvindt, werd al langer aangenomen, maar inmiddels is de overdracht ook aangetoond. Bovendien zijn de kraan knoppen altijd nat hetgeen een uitstekende voedingsbodem is voor bacteriën. Ook virussen zoals b.v. hepatitis-A kunnen via de kraanknop worden overgedragen. Dit virus wordt via de fecaal-orale route overgedragen. Bij toiletgebruik kan o.a. de kraanknop besmet raken. Dat wil zeggen dat de ontlasting van een persoon de besmettelijke virusdeeltjes bevat en deze op de een of andere manier (meestal via de handen) in de mond terecht komen. Via de handen kan het hepatitis-A virus ook op eetgerei en eten terechtkomen. Drank en voedsel kunnen zo hierdoor besmet raken.


Economisch
Sensor producten van H.O. Industries besparen u geld

Minder waterverbruik betekent lagere kosten en minder afvalwater. Doordat schoon drinkwater steeds schaarser wordt zullen de kosten alleen maar gaan toenemen.
Vergeleken met 1-greeps kranen besparen AQUASENSOR electronische kranen, bij een gebruik van 100x per dag, tot wel € 250,- aan waterkosten per jaar. Bovendien zijn de AQUASENSOR kranen zeer aantrekkelijk geprijsd.
In minder dan 1 jaar wordt zo de aanschafprijs van de kraan terugverdiend.


Milieubewust

Door minder verbruik van natuurlijke hulpbronnen draagt u bij aan een beter milieu.
Slechts 2% van al het beschikbare water op aarde is drinkwater. Op vele plaatsen is schoon drinkwater een schaars product.
Het waterverbruik van een AQUASENSOR electronische kraan ligt 60-80% lager dan van een conventionele kraan. AQUASENSOR electronische kranen besparen, bij een gebruik van 100x per dag, tot wel 170.000 liter water per jaar per kraan.

Minder papierverbruik
Feiten:

T.o.v. papieren handdoekjes
  • minimaal 75% kleinere ecologisch voetafdruk bij gebruik van de VFUsion handdroger
  • 95% reductie in de operationele kosten
  • 100% minder afval
© H.O. Industries 2024
H.O. Industries
Tongelaer 45
2181 LV  Hillegom
tel 0252-700269
www.aquasensor.nl
info@aquasensor.nl

H.O. Industries
Aquasensor, Aquasensor Eco-Flow are brandnames of H.O. Industries.
H.O = Hands Off = No touch for optimum hygiëne.
Terug naar de inhoud